Αρχική >

Χρήσιμες συμβουλές

# Στην χώρα μας όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, τα πλαστικά εξαρτήματα καταπονούνται περισσότερο και ο χρόνος ζωής τους είναι πολύ μικρός (φωτογραφία 1).

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν που σκοπεύετε να αγοράσετε δεν έχει πλαστικά σημεία στήριξης. Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στα ηλεκτρικά στόρια με μεγάλο βάρος, λόγω μοτέρ και εξαρτημάτων (φωτογραφία 2).

# Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξετε αφορά τα χειροκίνητα & ηλεκτρικά ρόλλερ. Για την σωστή λειτουργία τους η αναλογία ύψους με πλάτους πρέπει να είναι 2 προς 1. Δηλαδή ένα ρόλλερ με ύψος 2.00m δεν πρέπει να έχει πλάτος μικρότερο από 1.00m. Σε άλλη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος το ύφασμα να μην ανεβαίνει ίσια και να τραβάει αριστερά ή δεξιά προς την πλευρά του μηχανισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι να διαθέτουν άξονα αλουμινίου και ανάλογα με τις διαστάσεις να έχουν την αντίστοιχη διάμετρο. Σημαντικός παράγοντας είναι το βάρος του υφάσματος που θα επιλέξετε.

Παράδειγμα:

Ένα χειροκίνητο ρόλλερ διαστάσεων 1.00 x 1.00m (ΠxΥ) με ύφασμα μερικής συσκότισης μπορεί άνετα να τυλιχτεί σε άξονα με διάμετρο 32mm. Ένα ρόλλερ με το ίδιο ύφασμα και με διαστάσεις 2.00 x 1.00m (ΠxΥ) σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει στον ίδιο άξονα, χρειάζεται 40mm.

Αιτιολογία: Το βάρος του άξονα σε αυτό το πλάτος θα δημιουργήσει κυρτότητα με αποτέλεσμα το ύφασμα να αναπηδά, στη συνέχεια να αρχίσει να στραβοτυλίγει και στο τέλος να ξεφτίσει στις άκρες.

Συμπέρασμα: Όσο μεγαλώνει το πλάτος του ρόλλερ πρέπει να μεγαλώνει και η διάμετρος του άξονα.

Ότι συμβαίνει στο πλάτος το ίδιο πρέπει να γίνει και στο ύψος.

Παράδειγμα:

Ένα χειροκίνητο ρόλλερ διαστάσεων 1.00 x 2.00m (ΠxΥ) με ύφασμα μερικής συσκότισης μπορεί άνετα να τυλιχτεί σε άξονα με διάμετρο 32mm. Ένα ρόλλερ με το ίδιο ύφασμα και με διαστάσεις 1.00 x 3.00m (ΠxΥ) σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει στον ίδιο άξονα, χρειάζεται 40mm.

Αιτιολογία: Όταν θέλουμε να τυλίξουμε ένα ύφασμα σε μικρό άξονα χρειαζόμαστε περισσότερες στροφές, σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερο γιατί έχουμε μεγαλύτερη επιφάνεια τύλιξης. Ο μικρός άξονας διατρέχει κίνδυνο πλάγιας ολίσθησης του υφάσματος.

Συμπέρασμα: Όσο μεγαλώνει το ύψος του ρόλλερ πρέπει να μεγαλώνει και η διάμετρος του άξονα.

# Αξίζει να προσέξετε στα ρόλλερ τον τρόπο με τον οποίο συγκρατείται το ύφασμα πάνω στον άξονα. Πολλές εταιρείες για πιο γρήγορα και οικονομικότερα κολλάνε το ύφασμα με ταινία διπλής όψεως (φωτογραφία 3) η οποία με την ζέστη αλλοιώνεται και στη συνέχεια ξεκολλά. Έχουμε φροντίσει όλοι οι άξονες να έχουν κανάλι μέσα στο οποίο μπαίνει ειδική μπανέλα συγκράτησης του υφάσματος (φωτογραφία 4) και παράλληλα να τους κάνει πιο άκαμπτους.

             

       Φωτογραφία 1                       Φωτογραφία 2                       Φωτογραφία 3                     Φωτογραφία 4

Τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα με εξαρτήματα αντοχής, όπου υπάρχουν πλαστικά στοιχεία είναι περισσότερο για διακοσμητικό λόγο. Η ιστοσελίδα μας υπολογίζει αυτόματα τις παραπάνω παραμέτρους χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ασχοληθεί. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται όταν βάλετε το προϊόν στο καλάθι αγορών.